Cursul "Matematica cu drag"

Matematica impregnează viaţa noastră şi este puţin probabil ca o altă ştiinţă să fie mai prezentă în viaţa noastră. Finanţele, contabilitatea, ingineria, fizica, chimia, medicina etc sunt fundamentate pe principii matematice.

Cunoscând acest lucru cred că este util să ne lărgim atât cât putem gândirea matematică. Spunem atât cât putem, pentru că fiecăruia ne-a fost dată o anume abilitate în domeniul matematicii. Mai mare sau mai mică…
 

Citește mai departe...

Intră în lumea fascinantă a roboticii și ingineriei!

20-21 iunie, Corbeanca

La atelierul Micii Ingineri învăţăm să animăm mecanismele construite cu ajutorul programării obiectuale WeDo, bazată pe utilizarea unor blocuri colorate care corespund unor comenzi sau instrucţiuni.

La atelierul Stăpânul Roboților se folosesc kituri educaţionale LEGO® Education MINDSTORMS™ EV3, structuri Technics şi kituri de extensie proiectate de Cursiva cu care micii sau marii ingineri vor construi roboţi.

Citește mai departe...

Vino să înveți ce este Arduino și cum poți construi proprii tăi roboți!

27 - 28 iunie, Corbeanca 
La atelierul de Programare Arduino pentru copii, partenerii noștri de la Techies te învață într-un mod aplicat câteva principii de bază din domeniile electronică, mecanică și programare. În plus, vom avea demonstrații cu roboți pe care îi poți construi și la tine acasă!

Începem cu lucruri foarte simple, cum ar fi aprinderea unui LED, învățăm apoi ce sunt senzorii și cum citim informații de la ei (lumină, temperatură, umiditate).

Citește mai departe...

Hrănește-ți curiozitatea și experimentează distracția în laborator!

24-25 iunie, Corbeanca
Învață cum să-ți construiești propria pompă de apă sau să creezi mâna lui Frankenstein cu ajutorul unei reacții chimice. Vino la atelierele de educație știintifică non-formală pentru copii deștepți, pasionați de știință! Acestea se bazează pe principiile invațării experiențiale și se constituie exclusiv din activități practice și experimente științifice adresate copiilor cu vârste între 6 si 11 ani.

Calendar activităţi

No events

Facebook